L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar segueix reduint el deute un milió per any

Comparteix

L’equip de govern va celebrar una reunió informativa per a la ciutadania, després d’anys sense celebrar-se a causa de la pandèmia, posant èmfasi als projectes més destacats del municipi.

L’equip de govern municipal de l’Ametlla de Mar va explicar l’estat actual de l’Ajuntament en una nova reunió informativa, celebrada el divendres i oberta a totes les veïnes i els veïns. L’objectiu va ser fer un repàs a la gestió d’aquests anys de mandat i exposar els diferents projectes municipals.

La Covid-19 va obligar a aturar aquestes assemblees obertes, convocades habitualment per l’equip de govern, que permeten analitzar la situació econòmica i urbanística de la població. L’alcalde Jordi Gaseni considera que és una necessitat que els ciutadans estiguin en contacte directe amb el govern municipal i recorda que és un acte de transparència de cara al municipi.

Pel que fa a la situació econòmica, es va destacar que s’ha aconseguit reduir el deute un milió per any, tenint en compte que no hi hagut augment d’impostos des del 2015, tot i haver d’assumir encara sentències econòmiques desfavorables d’antics mandats.

També es van posar damunt la taula diversos projectes amb els quals l’Ajuntament està treballant, com la construcció de la Biblioteca Municipal, l’arribada del Lidl i la millora en l’entrada al municipi, l’ampliació del Centre d’Atenció Primària, les obres als carrers de Tres Cales i al carrer Camarles, la construcció de les pistes cobertes de pàdel, els treballs a l’entorn de la plaça de l’Olivera, la construcció de la rotonda d’accés al poble, l’estat de la redacció dels projectes de la depuradora de les urbanitzacions del nord de l’Ametlla de Mar i l’Almadrava, la modificació de la depuradora actual i també la modificació i millora de l’emissari submarí, entre d’altres.

La implantació d’energies renovables també va ser un punt a tractar, posant en coneixement la modificació que es va dur a terme del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i es va explicar el Fons de Transició Nuclear, dotat amb 24 milions d’euros, pel qual l’Ametlla de Mar treballarà per presentar projectes que ajudin a generar un teixit socioeconòmic alternatiu, davant del tancament de les nuclears.

Per últim, es va agrair la solidaritat i l’esforç que ha fet el poble durant aquests anys de pandèmia, en els quals també han tingut lloc els temporals Glòria i Filomena i els tornados.

Comparteix