L’Ajuntament arriba a un acord amb Lidl

Comparteix

La cadena de supermercats obtindrà la llicència urbanística per construir un establiment comercial a l’entrada del municipi, a canvi d’una aportació econòmica de 500.000 euros a l’Ajuntament que facilitarà la construcció d’una avinguda per adequar aquest punt de la població i de la suspensió del contenciós interposat el 2018.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha arribat a un acord amb la cadena Lidl Supermercats SAU, que suposarà la instal·lació d’un establiment comercial a l’entrada del municipi i alhora la suspensió del contenciós interposat contra l’Ajuntament, l’any 2018, que buscava urbanitzar la totalitat del Sector 22b1 i obtenir la llicència de construcció.

En els pròxims mesos, Lidl instal·larà un supermercat a l’entrada del municipi amb aparcament inclòs, que se situarà concretament al costat de la comissaria dels Mossos d’Esquadra.  L’Ajuntament concedirà així la llicència de construcció a la cadena d’aquest supermercat, que, per la seva banda, en concepte de la liquidació provisional dels costos d’urbanització preveu avançar 500.000 euros que aniran destinats a cobrir el cost de la construcció d’un vial que anirà des de la comissaria dels Mossos fins al Mercadona.

D’aquesta manera, l’Ajuntament no urbanitzarà la totalitat del Sector 22b1, com havia sol·licitat Lidl, l’any 2018, per obtenir la llicència de construcció de l’establiment comercial, i per la qual cosa va interposar un contenciós contra el consistori, davant la seva denegació, en aquells moments, presa principalment per l’informe desfavorable tècnic i jurídic a la construcció d’aquest.

En aquest sentit, ara, ni l’Ajuntament ni els propietaris del Sector 22b1 hauran de fer front a un projecte d’urbanització de més de 14 milions d’euros i gràcies a l’acord assolit, se soluciona el contenciós pendent.

L’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, explica en què ha consistit l’acord i remarca que l’entrada del municipi es convertirà en un centre comercial de referència al territori, que anirà lligat a una important oferta de llocs de treball.

Aquest dimarts a la tarda, l’Ajuntament va mantenir una reunió amb els propietaris del Sector 22b1 per traslladar-los aquesta ben entesa. Pròximament, se licitaran les obres del vial i es preveu que en els pròxims 12 mesos, obri portes el nou supermercat.

Mapa del vial
Comparteix