Els voltants de la plaça de l’Olivera lluiran una nova imatge

Comparteix

El solar de davant de la plaça de l’Olivera es convertirà en un espai de trobada i benvinguda al nucli antic amb una pintada artística. I a banda, pròximament, s’iniciarà la peatonalització del carrer Candela, el Nou i el Concepció Arenal i s’aprofitarà també per soterrar el cablejat aeri que rodeja el solar.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar té previst iniciar, pròximament, diverses actuacions als voltants de la plaça de l’Olivera per adequar i millorar estèticament aquesta zona i alhora, promoure i incentivar el comerç al nucli antic. Entre les actuacions hi ha la creació d’un punt de trobada al solar de davant de la plaça de l’Olivera, que serà d’ús públic, la peatonalització del carrer Candela, el Nou i el Concepció Arenal i el soterrament del cablejat aeri del solar.

En les pròximes setmanes, l’Ajuntament començarà els treballs de millora d’aquesta zona. A principis d’abril, l’Ajuntament va signar un acord de cessió amb els propietaris del solar de davant de la plaça de l’Olivera, amb l’objectiu de convertir-lo en un espai públic i promoure un punt de trobada i de benvinguda al nucli antic del municipi. De moment, s’ha decidit donar-li un toc artístic amb la pintada d’un mural de caràcter mariner.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha agraït els propietaris per aquesta cessió i explica que «aquest espai s’afegeix al nucli de la plaça de l’Olivera, que és un punt de benvinguda al nucli antic». A més afegeix que «és important que aquesta zona del municipi, la zona antiga, llueixi una bona imatge i li puguem donar més vida i incentivar així també el comerç».

A mitjans de maig, també està previst que s’inici la peatonalització del carrer Candela, el Nou i l’Arenal. El projecte, valorat en 104.100 euros, és subvencionat pel Pla d’Actuacions Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona i contempla la conversió dels carrers per a vianants amb la supressió de les voreres i la pavimentació a un sol nivell. Concretament, s’actuarà al carrer Nou, des del carrer Sant Joan fins a la plaça de l’Olivera i el carrer Concepció Arenal. Recordem que el passat juliol, ja es va peatonalitzar el carrer Candela, el tram que comprèn el carrer Sant Roc fins al carrer Nou.

A més, el projecte del PAM també contempla una actuació de rases per soterrar una banda del cablejat aeri del solar de davant de la plaça de l’Olivera. Per tal d’ampliar l’actuació a tot el cablejat que afecta aquella zona, l’Ajuntament està treballant per realitzar amb recursos propis el soterrament de la xarxa elèctrica i telefònica. D’aquesta manera, els pals de fusta que sustenten el cablejat quedarien eliminats i els cables penjats passarien a ser història.

Comparteix