Acuidelta inicia la construcció d’una nova planta d’envasat d’orades i llobarros, al polígon industrial

Comparteix

Acuidelta inicia la construcció d’una nova planta d’envasat d’orades i llobarros, al polígon industrial.

La piscifactoria d’orades i llobarros de l’Ametlla de Mar, Acuidelta, -anteriorment coneguda com a Galaxidi-, continua endavant amb el seu pla d’implementació al municipi. Enguany, l’empresa amplia el nombre de gàbies i inicia els treballs de construcció d’una nova nau al polígon industrial del municipi, que entrarà en funcionament a principis de l’any vinent. Amb aquesta ampliació, es generaran una desena de llocs de treballs més.

Concretament, Acuidelta ha comprat 14 noves gàbies per a la cria d’orades i llobarros. Així, l’empresa disposarà d’un total de 26 gàbies, una necessitat contemplada en el pla d’implementació de l’empresa, instal·lada a l’Ametlla de Mar des de la primavera de 2021.

Les noves gàbies seran idèntiques a les que ja tenien, amb unes mides de 30 m² i de 15 m de profunditat, que permetran incrementar la producció a les prop de 3.000 tones d’exemplars.

A més, aquest estiu, l’empresa d’aqüicultura comença a construir una nau al polígon, per tal de disposar d’una planta d’envasat al municipi.

Fins ara, l’empresa no ha començat a comercialitzar les espècies. De fet, iniciarà la captura d’exemplars aquest mes d’agost i mentre finalitzin els treballs de construcció de la nova nau, utilitzarà una planta d’envasat situada a les Cases d’Alcanar. D’aquesta manera,  a principis de l’any vinent, amb la fi de la nova construcció, la piscifactoria operarà totalment a La Cala.

El director financer del projecte, Spyros Smponias, apunta que aquesta ampliació és l’última fase del projecte que han estat desenvolupant durant aquest any i agraeix la col·laboració amb el poble i les institucions.

La nova nau tindrà uns 900 m2 i permetrà la incorporació d’una desena de persones més a la plantilla, una creació de nous llocs de treball important tant per a l’empresa com per al municipi.

La valoració d’aquest primer any de funcionament, per part de l’empresa, és positiva. De moment, tot està anant segons el previst i s’espera que l’inici de les captures siguin satisfactòries.

Comparteix