S’instal·la una nova piscifactoria d’orades i llobarros a l’Ametlla de Mar

Comparteix

L’empresa concessionària té previst començar amb la producció el pròxim dilluns 3 de maig.

L’empresa Galaxidi Marine Farm S.A ha obtingut una concessió per instal·lar gàbies aqüícoles per la producció d’orades i llobarros a la costa calera. Divendres passat, l’empresa va presentar el projecte a l’Ajuntament, en una reunió que va comptar amb la presència de l’alcalde del municipi, Jordi Gaseni i  el director territorial d’Agricultura i Pesca a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez.

Durant les darreres setmanes, l’empresa Galaxidi ha estat treballant amb la instal·lació d’aquesta nova piscifactoria, que té previst començar amb la producció el pròxim dilluns 3 de maig. La piscifactoria, instal·lada a 3 milles de terra, consisteix en gàbies de 30 m2 i de 15 m de profunditat. El projecte va ser presentat divendres a l’Ajuntament. Així ho explica l’alcalde Jordi Gaseni.

La piscifactoria conté dos trens de 12 gàbies cadascun, amb una previsió de producció el primer any de 700 tones i una producció anual de fins a 2.800 tones. El director financer de l’empresa, Spyros Smponias, comenta que l’empresa és catalana, però prové d’una empresa ubicada a Grècia que comercialitza a altres països europeus.

Amb aquesta nova piscifactoria, l’Ametlla de Mar comptarà amb dues piscifactories, tenint en compte també la de tonyina roja del Grup Balfegó. El director territorial d’Agricultura i Pesca a les Terres de l’Ebre, Jesús Gòmez, ha apuntat que les Terres de l’Ebre és pionera en aqüicultura a Catalunya i ha agraït l’aposta de l’empresa.

Recordem que l’any 2018 va tenir lloc el desmantellament d’una piscifactoria d’orades i llobarros que hi havia instal·lada a la costa calera. Un desmantellament que va tenir lloc perquè s’havia esgotat la concessió de l’empresa i la zona havia estat inclosa dins del Xarxa Natura 2000.

Comparteix