L’Ametlla, el Perelló i l’Ampolla volen mancomunar serveis per millorar el GR-92

Comparteix

Els tres ajuntaments s’han compromès a redactar un conveni de col·laboració que plasmi la voluntat de posar en marxa un consorci per mancomunar els esforços que s’han de fer amb el GR-92, suportats en tres eixos bàsics, la inversió, el manteniment i la promoció.

Els ajuntaments de l’Ametlla de Mar, el Perelló i l’Ampolla es van reunir aquest dimecres dia 8 de novembre amb l’objectiu d’impulsar un organisme que pugui gestionar de manera mancomunada les necessitats que es generen en el tram del GR-92 que transcorre pels seus termes municipals.

L’objectiu dels tres ajuntaments, que comparteixen la part nord de la costa ebrenca, és buscar la figura jurídica adequada que els permeti millorar la gestió del Camí de Ronda o GR-92 al seu pas per aquests municipis, sobretot, davant les necessitats sorgides arran dels desperfectes ocasionats per aiguats i temporals.

A la reunió, que va tenir lloc a l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar es van trobar Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla, Samuel Ferré, alcalde del Perelló i Eva del Amo, alcaldessa de l’Ametlla de Mar, acompanyats dels respectius regidors de Turisme i Planificació Estratègica. També van estar convidats a la trobada, Joan Castor com a representant de la Diputació de Tarragona, Antoni Gilabert com a president del Consell Comarcal del Baix Ebre i Albert Folch com a responsable del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona- Terres de l’Ebre, a la recerca de les complicitats necessàries per avaluar la viabilitat del projecte.

De moment, els tres ajuntaments s’han compromès inicialment a redactar i impulsar un conveni de col·laboració que plasmi la voluntat de posar en marxa un consorci que permeti mancomunar els esforços que s’han de fer amb el GR-92, suportats en tres eixos bàsics, la inversió, el manteniment i la promoció d’aquest recorregut.

Mentre es redacta el conveni, els tres municipis, s’han instat a preparar un informe amb les principals necessitats i els punts més conflictius de cada tram, per tal de fer una valoració i buscar la manera d’optar a les diferents línies d’ajuts públics.

L’alcaldessa de l’Ametlla de Mar, Eva del Amo manifestava  el següent.

Francesc Arasa, és l’alcalde de l’Ampolla.

Samuel Ferré, és l’alcalde del Perelló.

De la reunió es desprèn, que un cop creat l’ens, els objectius de mancomunació poden anar més enllà del GR-92, ja que per ubicació territorial, els tres municipis comparteixen altres inquietuds comunes.

Totes les parts implicades s’han convocat a una pròxima reunió la setmana del 18 al 22 de desembre per avançar en el conveni de col·laboració i en la creació del consorci, a la qual, invitaran al servei provincial de Costes del Ministeri de Transició ecològica.

Comparteix