Els Ranxos de la Gessa, el nou llibre de la Gessamí Caramés surt avui a les llibreries

Comparteix

Dimecres dia 8 també va rebre el guardó de ‘Cuinera Sostenible’ en el marc del Gastronòmic Fòrum Barcelona.

Aquest dia 8 de novembre veu la llum el nou llibre de la cuinera calera Gessamí Caramés, la seva segona obra, en aquesta ocasió dedicada a la cuina marinera amb peix i marisc.

Després de la seva primera incursió literària amb el llibre Meleta de Romer, aquest dimecres dia 8 de novembre ha vist al llum el segon llibre de la cuinera calera Gessamí Caramés.

Envoltada per la gran popularitat que li ha donat la seva presència al programa Cuines de TV3, la calera ha volgut deixar paleses les seves arrels amb una població com l’Ametlla de Mar, amb un nou llibre dedicat a la cuina marinera.

Els Ranxos de la Gessa, com s’anomena el llibre, conté fins a 62 receptes de cuina, totes amb peix i marisc, que donen valor al peix de llotja, en moltes ocasions, sense valor comercial, però molt habitual en la gastronomia tradicional, tal com explica la mateixa Gessamí.

Les receptes estan distribuïdes en el llibre per conceptes, la part de la fregitel·la, la tonyina, els brous, els arrossos o la secció més tradicional com els ranxos de bord. A més hi ha una secció especial per les 10 receptes més top.

El llibre es presentarà el pròxim dia 25 de novembre en un acte que tindrà lloc a la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar.

Cuinera Sostenible

Gessamí Caramés del restaurant Meleta de Romer de l’Ametlla de Mar va rebre el guardó de ‘Cuinera Sostenible’ en el marc del Gastronòmic Fòrum Barcelona. També va rebre el premi “Cuiner 2023”, Martín Comamala del restaurant 539 Plats Forts, situat a Puigcerdà. Caramés va rebre el guardó com a candidata al premi Cuiner 2023 i per treballar amb productes de proximitat, que siguin sensibles a les produccions ecològiques, i per col·laborar amb productors locals.

Comparteix