Lo riu ens mou porta la navegació amb llaüts al port de la Cala

Comparteix

El projecte té la voluntat d’apropar el riu Ebre i la mar a l’alumnat de les Terres de l’Ebre des d’un vessant esportiu, cultural i de coneixement del nostre patrimoni i les nostres tradicions, i que pugui posar les bases d’una futura lliga esportiva.

El port pesquer de l’Ametlla de Mar va ser aquest dimecres dia 7 de juny l’escenari de la cloenda del projecte “Lo riu ens mou”, iniciativa impulsada per la representació territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre i els Serveis Territorials d’Educació i Cultura, amb el suport també de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece) i que promou la navegació, l’esport, la història i la cultura entorn del riu Ebre.

En l’acte hi van participar els alumnes de 6è de primària de l’Escola Sant Jordi de l’Ametlla de Mar, que en dos grups, van dur a terme diverses activitats teòriques i pràctiques relacionades amb la navegació amb Llaüts. En total, han estat 800 alumnes de cinquè i sisè de primària d’una quarantena d’escoles de la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre que durant aquestes darreres setmanes han participat del projecte ‘Lo riu ens mou’.

L’activitat de navegació amb llaüts en diferents trams del riu i en una última jornada a la mar, s’ha complementat amb un dossier pedagògic a les aules, treballat des dels Centres de Recursos Pedagògics i els Camps d’Aprenentatge de Flix i el delta de l’Ebre. El dossier té una mirada molt transversal amb la inclusió de diferents apartats temàtics entorn del riu Ebre: la història del riu, el vessant més esportiu, els diferents ecosistemes que hi conviuen, les repercussions ambientals o les diferents espècies invasores.

El projecte té la voluntat d’apropar el riu Ebre i la mar a l’alumnat de les Terres de l’Ebre des d’un vessant esportiu, cultural i de coneixement del nostre patrimoni i les nostres tradicions, i que pugui posar les bases d’una futura lliga esportiva, tal com explica el representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Joan Barberà, que va estar present a l’acte de cloenda.

Qui també va estar present en aquesta darrera jornada, ha estat Francisco Paz, president de la Federació Catalana de Rem, que es mostrava molt esperançat amb el projecte de cara a impulsar el rem en localitats costaneres.

Finalment, Jordi Llaó, regidor d’Esports de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar destacava que, aquesta activitat podria ser l’embrió per recuperar el rem al poble.

En els pròxims cursos està previst incorporar tot l’alumnat de les Terres de l’Ebre, així com treballar trobades esportives entre diferents municipis.

Comparteix