Comença la veda de l’arrossegament amb incertesa entre el sector

Comparteix

El sector manifesta que la reducció de jornades a l’arrossegament, marcada al Pla plurianual de pesca de demersals a la Mediterrània Occidental, encara no és definitiva i provoca incerta a l’hora de gestionar i planificar l’any laboral.

El sector de l’arrossegament de l’Ametlla de Mar ha iniciat, aquest dilluns, l’aturada biològica fins al 30 de juny. Enguany es manté l’ampliació del període d’aturada de 10 dies més dels habituals, que venen obligats des de la Comissió Europea i gestionats pel govern central, per complir així amb la reducció de jornades al sector. Una reducció que els pescadors manifesten que ‘encara no és definitiva’ i que ‘dificulta la planificació del sector’.

Les confraries de pescadors de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Cambrils mantenen els dos mesos i mig seguits de parada biològica tal com ja es va fer l’any passat, del 15 d’abril al 30 de juny, mentre que Tarragona i Torredembarra ho farà més endavant, del 15 de maig al 30 de juny i del 13 d’octubre al 12 de novembre i la Ràpita i Les Cases d’Alcanar paren ara els 10 dies hàbils i de l’1 de juliol al 31 de juliol faran la veda de dos mesos.

El patró major de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, Miquel Brull, apunta que la valoració de la parada biològica de l’any passat i la campanya en general ha estat positiva.

Els pescadors valoren positivament l’aturada que serveix per recuperar caladors i espècies, però apunten que a dia d’avui encara no saben quantes jornades podran sortir a pescar enguany, després que l’any passat la Comissió Europea arribés a un acord sobre les quotes de pesca del 2023 passant d’una reducció inicial del 7,5%, al 3,5%, amb la condició que els pescadors compleixin amb una sèrie de mesures de conservació. Brull remarca que aquesta incertesa ‘dificulta la gestió i planificació del sector’.

Amb tot, la veda és subvencionada per ajuts de l’Estat, uns ajuts socioeconòmics que varien segons l’embarcació, segons els dies que té assignats i segons la seva mitjana d’ingressos diaris dels últims tres anys.

Comparteix