Es denuncia una persona per abocar il·legalment residus a un entorn natural

Comparteix

La multa pot ser d’entre 400 a 4.000 euros.

La Policia Local de l’Ametlla de Mar ha denunciat a una persona, aquest cap de setmana, per haver fet un abocament de residus il·legal a la partida de Puigmoltó-Racons, tocant el terme del Perelló.

El propietari d’una finca va alertar de l’abocament. Es va efectuar recerca fins a aconseguir identificar una dona com a suposada autora de l’abocament, la qual va intentar enganyar els policies fent-los creure que l’autor havia sigut una altra persona. Però els policies havien obtingut indicis clars de la seva autoria.

L’abocament al medi natural de residus té conseqüències ambientals greus, pot afectar la fauna, pot contaminar el sòl i les aigües pluvials i freàtiques, pot ser un punt d’inici d’un gran incendi forestal i té un gran impacte visual pel paisatge. Una simple llauna d’alumini pot trigar 200 anys en degradar-se.

Segons la llei reguladora de residus, la multa per abocament pot ser d’entre 400 a 4.000 euros.

Es recorda que la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament ofereix servei gratuït de recollida de voluminosos a domicili tots els dimarts i dijous de la segona i quarta setmana del mes. Per poder sol·licitar el servei, s’ha de trucar al telèfon de l’Ajuntament, 977 45 60 00, de 9 a 14 h i donar les dades. A més, la deixalleria obre de dilluns a divendres de 10 h a 13 h i de 14.30 h a 17.30 h i els dissabtes de 8 h a 13 h.

Font : Consell Comarcal del Garraf.
Comparteix