Especial eòliques al litoral català

Comparteix

A ‘Arran de Mar’ copsem el panorama actual de les eòliques arreu del territori, especialment al litoral nord i sud del país.

La recent aprovació de la llei que defineix el Pla d’Ordenació dels Espais Marítims de l’Estat, el POEM, de retruc dona carta blanca a la instal·lació de diversos projectes d’energia eòlica marina arreu de la costa de l’estat; davant del Golf de Roses i El Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter ja s’han projectat diversos parcs que posen en crit d’alerta veïns i entitats ecològiques.

Mentre que a la zona del Burgar, Baix Ebre i a la Ribera d’Ebre, hi ha una allau de macroprojectes d’energies renovables, tant eòliques com fotovoltaiques, que es volen implementar.

En parlem de tot plegat amb el científic i divulgador Antonio Turiel i posteriorment, fem tertúlia amb Marta Morera, directora de l’ICAEN (Institut Català d’Energia), Jordi Estévez d’IAEDEN- Salvem l’Empordà, Jaume Darne d’Stop Macroparc eòlic i David Roselló, president de l’associació Cova de la Masa.

Comparteix