S’instal·len nous cartells informatius a l’Espai d’Interès Natural del Cap de Santes Creus

Comparteix

L’acció, impulsada per Graëllsia, s’emmarca dins el Projecte de restauració i custòdia del Barranc de Santes Creus.

Ara, l’entitat ha rebut una nova subvenció per continuar custodiant l’espai i tirar endavant noves accions de manteniment, conservació i seguiment de la biodiversitatdel barranc.

El Grup d’Estudis i Comunicació Ambiental Graëllsia ha impulsat la creació de noves cartelleres instal·lades a l’Espai d’Interès Natural del Cap de Santes Creus, per divulgar i informar sobre les característiques d’aquest entorn protegit. Als pròxims anys, l’entitat continuarà executant noves accions de manteniment, conservació i seguiment de la biodiversitat del barranc.

Els cartells, instal·lats gràcies a la brigada de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, han estat dissenyats per Plàncton Divulgació i Serveis Marins amb il·lustracions fetes per Toni Térmens. En total són 4 panells informatius que expliquen la flora i fauna del paratge, les llacunes litorals, la desembocadura modelada per l’aigua i altres característiques de l’espai i del barranc.

L’acció ha estat la fase final del Projecte de restauració i custòdia del Barranc de Santes Creus, que entre el 2021 i 2022, Graëllsia ha executat amb la subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), per tal de contribuir i millorar l’estat de conservació del barranc. El projecte ha consistit en tirar endavant diverses accions de neteja, de conservació i de divulgació i també s’ha posat en marxa el Sender del Silenci a l’Ecotros.

La presidenta de Gräellsia, Vicky Carles, remarca la importància dels barrancs i de la custòdia.

Graëllsia a partir d’aquest moment continua amb els seus compromisos de Custòdia envers l’espai fluvial. Per això, l’entitat ha sol·licitat i aconseguit un ajut de la Diputació de Tarragona que permetrà executar noves accions de manteniment, conservació i seguiment de la biodiversitat i avançar en les accions de divulgació i educació ambientals previstes en el Conveni de Custòdia amb l’ACA.

Una d’aquestes accions és l’elaboració de  ‘Viu el Barranc i les Llacunes de Santes Creus’, un programa d’educació, sensibilització i comunicació ambiental que  ens servirà de suport per a les xerrades i sortides amb escolars, així com per a les jornades de voluntariat i sensibilització previstes per al 2023 i anys propers.

Comparteix