Recta final del projecte de restauració fluvial i custòdia al Barranc de Santes Creus

Comparteix

Es tracta d’un projecte de Graëllsia, subvencionat per l’ACA.

El Grup d’Estudis i Comunicació Ambiental Graëllsia està duent a terme les últimes activitats i accions del Projecte de Conservació i Custòdia del Barranc de Santes, que l’Agència Catalana de l’Aigua va concedir a l’entitat, per tal de contribuir i millorar l’estat de conservació del barranc.

A principis d’aquest mes, l’entitat va dur a terme una visita insitu al barranc per fer un seguiment del projecte i també va fer una xerrada al Centre d’Interpretació de la Pesca per donar-lo a conèixer.

El projecte ha permès dur a terme diverses accions de neteja, de conservació i de divulgació i també s’ha posat en marxa el Sender del Silenci a l’Ecotros, un itinerari informatiu que mostra la natura i la història del Barranc i de la finca de permacultura Ecotros.

La presidenta de Graëllsia, Vicky Carles, explica que s’ha actuat als últims 8 quilòmetres del barranc que pertanyen a la Xarxa Natura 2000.

El projecte finalitza aquest mes de desembre amb la instal·lació de nous cartells informatius a les llacunes litorals. Tot i la seva fi, la custòdia del barranc, que té l’associació amb l’ACA, continua i se seguiran buscant subvencions, per tal de conservar i posar en valor la funcionalitat fonamental del barranc dins l’ecosistema.

Comparteix