Després del temporal arriba la calma amb força captures pel sector pesquer

Comparteix

Fins a 7.000 kg de peix s’han subhastat aquests dies a la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar.

El sector pesquer de l’Ametlla de Mar ha iniciat la setmana amb força captures. Després del temporal de llevant de la setmana passada que va obligar a amarrar barques, -sobretot aquelles més petites-, sembla que els pescadors han iniciat una bona setmana amb captures doblades a lo habitual.

La setmana passada, durant dos o tres dies, barques d’arts menors i d’arrossegament caleres van haver d’amarrar a causa del temporal i la mala mar. Aquest dilluns i dimarts, ja han pogut sortit totes, capturant fins a 7.000 kg de peix, mentre que les darreres setmanes només arribaven als 4.500 kg.

A més, segons apunta el responsable de la subhasta de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, Joan Ramon Llambrich, les espècies mantenen un bon preu, davant també l’aturada biològica de ports com el de Vilanova i la Geltrú.

El moll, el sorell i la galera són les espècies més capturades durant aquests dies; especialment la galera que es troba al seu moment àlgid gastronòmicament parlant. La mitjana del preu de la galera, aquests dies, és de 8 €/kg.

Ara, els pescadors esperen que es mantingui la calma en un mes que és més sensible als temporals.

Comparteix