Aprovats definitivament els pressupostos de 2023

Comparteix

L’aprovació va comptar amb els vots favorables d’ERC i Entesa per La Cala i els vots negatius de Junts per l’Ametlla i C’s.

El ple de l’Ajuntament, celebrat aquest dimecres, va desestimar les al·legacions dels pressupostos de l’Ametlla de Mar de 2023, presentades pel grup polític de Ciutadans, amb els vots a favor d’Esquerra i Entesa per la Cala, l’abstenció de Junts per l’Ametlla i el vot negatiu de Ciutadans.D’aquesta manera, els pressupostos queden aprovats definitivament.

Les reclamacions presentades per Ciutadans apuntaven que els pressupostos no compleixen les limitacions imposades per llei pel que fa a les retribucions dels funcionaris, diuen que tampoc estan informats pel funcionari i que s’endarrereixen les obligacions adquirides.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar i portaveu d’ERC, Jordi Gaseni, explica el perquè de la desestimació d’aquestes al·legacions i apunta que l’únic que fan és endarrerir  l’aprovació dels pressupostos. 

Els pressupostos de 2023 es van aprovar definitivament amb els vots favorables d’ERC i Entesa per La Cala i els vots negatius de Junts per l’Ametlla i C’s.

A banda, al ple també es va aprovar per unanimitat una moció del Grup Municipal de Junts per l’Ametlla de Mar per garantir el compliment del fons nuclear. Així ho explica el portaveu d’Entesa per La Cala, Joan Borràs.

Per la seva banda, la portaveu de Junts per l’Ametlla, Eva del Amo, comenta que han votat en contra els pressupostos com ja havien fet el ple de novembre  en l’aprovació inicial i afegeix que com a prec s’ha demanat que es portin a terme les bases de l’estabilització de places pel personal de l’administració.

Per últim, el portaveu de Ciutadans, Josep Maria Figueres, defensa les al·legacions fetes als pressupostos.

Recordem que els pressupostos de l’Ajuntament de 2023 ascendeixen a 14,7 MEUR -a 16,3 MEUR amb les empreses municipals-. Entre les inversions destacades hi ha part del finançament de la compra dels terrenys del parc del Bon Repòs, una part també de la nova Biblioteca, l’arranjament del camí de Les Tres Cales i la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Ple Ordinari 25/01/2023
Comparteix