El CAT ja pot detectar en temps real qualsevol incidència a la canonada entre l’Ametlla de Mar i l’Ampolla

Comparteix

El tram de fibra òptica de l’Ametlla a l’Ampolla ja està instal·lat.

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ja desplega la fibra òptica per la canonada principal del minitransvasament de l’Ebre per monitorar l’estat de conservació de la infraestructura i preveure i evitar col·lapses, com els que van tenir lloc a l’Ametlla de Mar (el desembre del 2021) i a l’Ampolla (el gener del 2020).

Es tracta d’un projecte innovador i referent a Europa –només hi ha un sistema similar a Escòcia de menys dimensions-, amb el qual es té informació en directe de cada petita ruptura del formigó en més de 13.000 trams de xarxa.

La fibra òptica s’ha instal·lat ja en 15 quilòmetres de canonada, de l’Ampolla a l’Ametlla de Mar, i la previsió és que el juny del 2023 estigui col·locada en 85 quilòmetres, fins a Tarragona.

El president del CAT, Joan Alginet, remarca que és un projecte innovador a Europa.

El projecte d’instal·lació de la fibra òptica es troba en execució des de novembre de 2021 i té un cost aproximat de 7 milions d’euros tenint en compte també la primera fase de diagnosi de la canonada.

Comparteix