Els gegants caleros han ballat aquest estiu arreu de Catalunya

Comparteix

Han fet intercanvi de ballades en localitats ebrenques i també en altres zones com Palamós o Tarragona.

Després de la parada per la situació sanitària, aquest estiu, els gegants de l’Ametlla de Mar han reprès la seva activitat amb total normalitat. Durant l’estiu, han ballat arreu de Catalunya, en municipis ebrencs i també en altres zones com Palamós o Tarragona. I properament, tenen pendent visitar altres llocs.

Quan va arribar la pandèmia el març de 2020, les sortides es van haver de parar tot i que a principis d’aquell any, els gegants encara van sortir a ballar un últim cop per les Festes Majors de la Candelera. Aquesta pausa es va mantenir fins a finals de 2021, quan, de cara a l’hivern, la colla va començar a reactivar-se i va ser possible recuperar també la Trobada de Gegants de Candelera. A partir d’aquest esdeveniment, els gegants no només han sortit a ballar més, sinó que també ha començat a renàixer un interès per aquesta activitat de caràcter popular.

Segons explica Rosa Cardona, tresorera de la colla gegantera de La Cala, la Covid va interrompre un calendari de visites a altres municipis i ara, amb la represa de l’activitat, hi ha diversos llocs pendents de visitar.

De moment, la colla gegantera segueix un calendari que el portarà a visitar pròximament altres municipis com Blancafort, Ulldecona o les Borges Blanques. Des de l’entitat celebren aquesta tornada la normalitat i animen a més gent a unir-se mentre es preparen per al futur amb nous plans i projectes.

Comparteix