EMMsonA! 2021-2022

Comparteix

La secció ‘EMMsonA’ és una col·laboració amb els alumnes de l’Escola Municipal de Música de l’Ametlla de Mar, l’EMMA. Cada dimarts, ens mostraran el seu dia a dia a l’Escola i ens oferiran petits tastets del que preparen a les aules amb instruments i conjunts.

Aula de llenguatge de 3r de Grau Elemental – Els alumnes de l’aula de llenguatge de 3r de Grau Elemental, formada pels nens i nenes que cursen 5è de Primària, ens expliquen què aprenen a les classes i quines tècniques d’afinació fan servir. A més, ens expliquen curiositats com el perquè del nom de les notes musicals.

La Flauta Travessera – Les alumnes Júlia, Aïda i Queralt de l’EMMA ens expliquen curiositats de la flauta travessera i el seu funcionament. A més, ens fan una demostració d’aquest instrument interpretant la cançó ‘Afterglow’ de Ed Sheeran.

Aula de percussió – Els alumnes de l’aula de percussió ens parlen sobre la bateria, el seu instrument preferit. Ens expliquen curiositat del seu origen, el funcionament d’aquest instrument i, a més, fan una demostració interpretant ‘Ni fu ni fa’ de Ska-P.

Aula de sensibilització – Els alumnes de l’aula de sensibilització 3, que tenen entre 5 i 6 anys, ens expliquen com aprenen sobre la música amb jocs, cançons i dances. Per últim, ens canten tots junts una cançó popular sobre la castanyada.

Aula de trompa – Lluc Garcia ens explica algunes curiositats sobre la trompa i el funcionament d’aquest instrument. Per últim, fa una mostra del que ha après interpretant ‘Seven Nation’ de Jack White.

Aula de violí– Noelia i Chiara, alumnes de l’aula de violí, ens expliquen el seu origen, el funcionament d’aquest instrument i algunes de les curiositats més rellevants. Juntament amb la seva professora Judit, ens interpreten una cançó popular anomenada ‘Quan les oques van al camp’.

Aula de trompeta– Magi, un dels alumnes de l’aula de trompeta i Manuel Márquez, el professor, ens parlen sobre aquest instrument. Ens mostren quines són les activitats que fan a classe i ens expliquen el funcionament de la trompeta. En finalitzar, Magi interpreta ‘El lago de los Cisnes’ de Piotr Ilich Chaikovski.

Aula de saxo– Elisa, una de les alumnes de l’aula de saxo i la Fàtima, la professora, ens expliquen com treballen la transcripció i el desenvolupament de l’oïda a través d’aquest instrument. Ens ensenyen algunes de les curiositats del saxo i ens interpreten l’obra ‘La història d’un amor’.

Aula de clarinet– Al programa d’avui, la Mar, alumna de l’escola Emma i el seu professor ens parlen sobre el clarinet. Ens mostren quin és el seu origen i ens expliquen el seu funcionament. Per últim, la Mar interpreta un fragment d’una cançó del compositor francès Rossé.

Aula de piano– Sabieu que el piano pertany a la família dels instruments de corda percudida o que té més de 300 anys d’història? La Mar, que toca el piano des de fa 3 anys, ens explica curiositats d’aquest instrument. També ens interpreta el 3r moviment d’una de les sonatines de Clementi i després un petit Boogie de Fritz Emonts.

Aula de dixie– En el programa d’avui ens parlen sobre el conjunt de dixie, una de les formacions de l’escola que treballa amb instruments de vent i de percussió. La Núria i la Maria amb l’oboè, la Mar amb el clarinet, l’Àlex i el Gerard a la percussió i el Nico amb el trombó ens expliquen com s’estructuren a classe. Finalment, ens interpreten ‘Charlie jumps again’.

Aula de trombó– Ferran, professor de l’aula de trombó ens explica el funcionament de l’instrument conjuntament amb els seus tres alumnes de l’Escola Municipal de Música. A més, per conèixer el seu so ens interpreten ‘Serenata española’ de Miquel Badia i el duet ‘Fanfarria’.

Aula d’oboè– La Mariona, la Núria i la Maria, alumnes de l’aula d’oboè, ens expliquen l’origen de l’instrument, el seu funcionament i alguna anècdota que han viscut durant el seu aprenentatge. Finalment, ens interpreten ‘City of Stars’ de la pel·lícula ‘La La Land’.

Aula de trompeta –L’Ariadna Consarnau, alumna de l’aula de trompeta i Manuel Márquez, el professor, ens parlen sobre aquest instrument, del seu inventor, curiositats i com s’ha de cuidar l’instrument. Avui ens interpreten “American Patrol” una cançó popular americana.

Aula de piano – La Nerea Margalef té 10 anys i és alumna de piano des de fa 4 anys, la seva professora és l’Ada Gasca. La Nerea diu que li agrada el piano perquè li permet tocar i cantar alhora, avui escoltarem un “Minuet de Leopold Mozart”, una de les moltes obres que el pare de Wolfgang Amadeus Mozart va escriure per a què ell aprengués a tocar.

Aula de cant coral – Avui participem d’una sessió de cant coral, els alumnes ens expliquen què treballen en una classe, els exercicis que fan, com aprenen a formar part d’un grup i de la importància de la respiració i la vocalització. La cançó que canten es titula “Cançó de breç per una Princesa negra”.

Aula de percussió -Avui Macià Font i Charly, el professor de percussió, ens donen a conèixer alguns dels instruments que tenen a classe. Ens mostren com sonen a través de cançons molt conegudes i una mica d’història de cadascun d’ells.

Aula de trompa – Avui el Joan Fandos i Joanmi Marzà ens parlen de la trompa, la família a la qual pertany, la seva història, com fer-la sonar, en quines agrupacions musicals la podem escoltar i alguna curiositat que la fa única a l’hora d’aconseguir sons especials. Joan interpreta un fragment del musical “Les Misérables” d’Alain Boublil.

Aula de saxo – La Fàtima, l’Ian, l’Izan i el Marc ens parlen del seu instrument. Inventat per Adolphe Sax pertany a la família de vent-fusta. Ens expliquen coses del saxo, perquè el van triar i la dificultat que tenen a l’hora de tocar.” Bella Ciao” és la cançó que interpreten avui al programa.

Classe d’acompanyament – L’Ariadna estudia trompeta a l’escola de música i com que fa el darrer curs de grau elemental ha començat una assignatura que es diu “Acompanyament”, amb la professora Ada Gasca assagen peces per trompeta i piano per tocar-les a les audicions. Escoltarem una” Sonata” de James Hook.

Aula de flauta – El professor de flauta l’Albert i la Maria que toca aquest instrument ens expliquen com és i parlen de Theobald Böhm que la va perfeccionar fa quasi dos-cents anys. Escolteu que be toca la Maria la cançó “Young and beautiful” de Lana del Rey.

Comparteix