L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar es reuneix amb Mestral XXI

Comparteix

La reunió ha servit per repassar les novetats i els projectes que s’estan duent a terme actualment a la urbanització de Les Tres Cales.

Aquest dilluns ha tingut lloc una reunió sobre l’acord, signat el 2019 entre el consistori i l’associació Mestral XXI, que contempla una bateria de propostes consensuades entre ambdues parts. Un seguit de millores que es van estudiant progressivament en una taula de seguiment i permeten solucionar greuges històrics a Les Tres Cales.

Damunt la taula s’han comentat les novetats i els projectes que l’Ajuntament està duent a terme actualment a la urbanització. Alguna de les millores és el recent inici de les obres d’asfaltatge de carrers de la urbanització que es preveu que estarà finalitzat a finals de juny i que suposa una inversió final d’uns 232.000 euros i 18.000 m2 d’aglomerat asfàltic. A banda també de l’última actuació de pavimentació pressupostada en uns 18.000 euros, d’un total de 1.300 m2.

També s’ha explicat que l’Ajuntament i la Generalitat estan treballant per tirar endavant la renovació dels dipòsits d’aigua, que va a càrrec dels responsables de l’explotació del servei. Els dipòsits tenen un volum de 1.000 m3 que donen servei a la part de la urbanització situada per sobre de la N-340. Es preveu iniciar els treballs de renovació de la zona del centre i de la zona mar, passat l’estiu.

Un altre dels projectes és la millora considerable en telecomunicacions amb una nova antena, que se situarà a l’espai destinat a serveis tècnics a la zona del local social i que sumat a tota l’actuació d’instal·lació de la xarxa de 13.265 metres lineals de fibra òptica que s’està realitzant als carrers de Tres Cales, farà un salt substancial en comunicació. En aquest sentit, s’ha informat també que l’empresa instal·ladora de la fibra òptica deixarà els carrers en perfecte estat, un cop finalitzada l’obra.

També altres projectes que estan en marxa com l’actual redacció del projecte constructiu de la Depuradora d’Aigües Residuals i col·lectors en alta de les Urbanitzacions Nord i l’Almadrava, que es preveu licitar l’obra el 2023 o la redacció del Pla Parcial de Tres Cales 2a fase zona mar.

L’alcalde, Jordi Gaseni, afirma que hi  ha una bona interlocució i des del veïnat es fan propostes amb molt bon contingut que ajuden a la millora de les condicions de la urbanització.

En temes de seguretat, també s’ha informat d’un nou projecte que es vol implementar al municipi que pretén instal·lar lectors de matrícules, amb càmeres, als diferents accessos de les urbanitzacions i del nucli urbà per garantir el control de vehicles sospitosos i així reforçar la seguretat a les urbanitzacions. Un sistema interconnectat amb la Policia Local i els Mossos d’Esquadra que està donant resultats molt positius a altres municipis. Antonio Sánchez Aguirre és tresorer de l’associació.

Amb tot, també s’han repassat aquelles possibles millores en els serveis actuals de mobilitat, recollida d’escombraries, neteja, situació de l’enllumenat i altres serveis competents del consistori.

Comparteix