L’Ametlla de Mar instal·larà plaques solars a la nau de la brigada per l’autoconsum municipal

Comparteix

Es tracta de la primera instal·lació municipal de plaques solars d’autoconsum.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar tirarà endavant el projecte de plaques fotovoltaiques per autoconsum, que s’instal·laran a la nau de la brigada i donaran electricitat a diverses dependències municipals. Un projecte que serà finançat majoritàriament per una subvenció concedida recentment per la Generalitat.

Amb l’objectiu de reduir la despesa municipal energètica i alhora contribuir a la reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle, l’Ajuntament posarà en marxa, durant aquesta primavera, la instal·lació fotovoltaica a la teulada de la nau municipal de la brigada, situada al polígon industrial Les Creuetes.

La instal·lació fotovoltaica generarà electricitat les tres dependències municipals, situades a la nau: la brigada, la Policia Local i el Servei d’Urgències Municipal.

Vicenç Llaó és el regidor de Medi Ambient.

El pressupost de 23.522 euros i serà subvencionat un 85% aproximadament per la Generalitat. La instal·lació fotovoltaica tindrà una potència nominal de 20 kWp, que es connectarà en règim d’autoconsum  connectat a xarxa amb compensació. En un any, s’arribarà a un estalvi de 3.500 euros i en 20 anys, es doblarà la despesa de la instal·lació amb un estalvi de 43.800 euros. Per tant, tindrà una amortització simple de 6 anys i mig.

Ara, el projecte es troba en període de contractació que es pot allargar un mes i mig, i un cop estigui contractat, el període d’execució es preveu de dues setmanes. La seva instal·lació, doncs, es farà efectiva en els pròxims dos mesos.

Comparteix