Comença la campanya de vacunació de la grip

Comparteix

Enguany coincideix amb l’administració de la tercera dosi de la vacuna de la covid-19 per als majors de 70 anys.

El període per protegir-se de la grip ja ha començat a tots els centres d’atenció primària, entre ells el de l’Ametlla de Mar. Com cada any, estan cridades a vacunar-se totes les persones més grans de 60 anys, les dones embarassades, els malalts de gravetat i tot el personal sanitari. Els majors de 70 anys poden rebre la vacuna de la grip i la de la Covid a la vegada.

El Departament de Salut inicia, aquest dilluns, la campanya de vacunació de la grip a Catalunya. Enguany, com a novetat, la campanya coincideix amb l’administració de la tercera dosi del vaccí contra la Covid als majors de 70 anys. Aquestes persones, si ho volen, se’ls posaran les dues vacunes, la de la grip i la de la Covid al mateix moment.

La vacuna de la grip s’adreça, especialment, a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la malaltia i també a les persones o grups que poden transmetre el virus a persones en situació d’alt risc, com ara els professionals de la salut. Els majors de 60 anys, els malalts crònics i les embarassades són els més vulnerables.

Ester Cano és adjunta de direcció de l’ABS Ametlla de Mar-Perelló.

El CAP anirà avisant les persones cridades a vacunar-se, però sinó també poden trucar al centre per demanar hora.

L’any passat, a conseqüència de les restriccions imposades per la pandèmia de la Covid-19 i portant la mascareta a l’interior i exterior, els casos de grip van ser irrisoris. Precisament per aquest motiu, s’espera que aquest 2021, la campanya de la grip sigui més forta i intensa.

Comparteix