Gairebé la meitat dels caleros i caleres ja tenen la pauta de vacunació de la Covid-19 complerta

Comparteix

Tot i això, La Cala segueix sent dels municipis ebrencs amb l’índex de vacunació més baix, per això durant aquest dijous es va posar en marxa un sistema de vacunació sense cita prèvia, que va exhaurir les dosis a primera hora del matí.

Segons ha fet públic el Centre d’Atenció Primària de l’Ametlla de Mar, aquesta setmana, un 48% de la població major de 16 anys de l’Ametlla de Mar ja ha completat la pauta de vacunació contra la Covid-19. Un percentatge que augmenta fins al 63% si parlem de la primera dosi.

Tot i així, l’Ametlla de Mar, junt amb el Perelló, presenten un baix percentatge de població immunitzada de la Covid-19 de les Terres de l’Ebre. És per això que aquest dijous, l’Ametlla de Mar ha estat un dels cinc municipis de les Terres de l’Ebre on el Departament de Salut ha obert la vacunació sense cita prèvia.

Aquest sistema es va iniciar dijous a les 9 h del matí al municipi, però una hora abans ja hi havia un centenar de persones fent cua, -la gran majoria joves-, i es va exhaurir així, el centenar de dosis que estava previst administrar.

La gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha alertat que la disponibilitat de dosis «no és molt elevada», però malgrat això ha volgut apostar per aquesta campanya tenint en compte que «s’anirà repetint el model a mesura que es tingui més disponibilitat de vacunes».

La franja d’entre 60 a 69 anys al municipi, per exemple, continua tenint un índex molt baix de vacunats. Durant les darreres setmanes, el CAP ha donat molt énfasis en augmentar la cobertura a aquesta franja, amb la segona dosi, que també ha estat administrada aquest dijous.

Així ho apunta la doctora del CAP, Núria Manchó, que també explica que «és necessari la proactivitat de cada persona per demanar hora per vacunar-se».

De fet, des de la setmana passada, totes les persones de més de 16 anys poden demanar hora per vacunar-se de la Covid a través del web vacunacovid.catsalut.gencat.cat . Les hores es van assignant segons les dosis disponibles en els diferents punts de vacunació. 

Pel que fa als casos de Covid-19 a l’Ametlla de Mar, aquest dijous es van detectar tres nous casos positius. En total i durant els últims 10 dies, s’han detectat una quinzena de casos positius al municipi.

Comparteix