Comença la reparació dels danys del Glòria a l’espigó de garbí de l’Alguer

Comparteix

La previsió és finalitzar les obres en dues setmanes. Tot i això, es demana comprensió, ja que durant l’execució de les obres no es podrà accedir a la banda dreta de la platja.

Costes de l’Estat iniciarà dilluns vinent els treballs de reparació de l’espigó de garbí, és a dir el situat a la banda dreta, de la platja de l’Alguer, que va quedar totalment malmès pel temporal Glòria.

El passat mes de gener, l’acció del Glòria va fer desplaçar un bon nombre de pedres de l’espigó de l’Alguer, deixant-lo greument malmès. Ara, després de deixar passar els mesos d’estiu, Costes iniciarà els treballs de recomposició d’aquest espigó, agrupant totes les pedres i fins i tot col·locant-ne de noves, si és necessari, perquè la construcció recuperi la consistència necessària i pugui suportar la pressió de l’onatge en futurs temporals.

Es preveu que la duració d’aquestes obres sigui de dues setmanes. En aquest sentit, el regidor d’Obres i Serveis, Vicenç Llaó, ha demanat comprensió i paciència durant aquests dies, ja que «no es podrà accedir a la banda dreta de la platja de l’Alguer». 

Amb aquesta actuació, Costes finalitzaria les obres de reparació que el passat mes de febrer va comunicar que faria a la costa afectada de Tarragona i de Catalunya. Tot i això, Llaó apunta que «se seguirà treballant amb el Ministeri per seguir adaptant i millorant el litoral calero, sobretot la banda nord del camí de ronda de l’Ametlla de Mar» i afegeix que «és el nostre actiu turístic principal i l’hem de cuidar i seguir treballant».

Les obres de reparació de Costes també han contemplat la millora d’accessos a les platges com la de la cala de l’Àlia, on s’han fet una vintena de graons per accedir-hi. I també la millora en seguretat al camí de ronda del GR-92, senyalitzant i adaptant alguns trams, com el de la zona de l’Estany Podrit i introduint baranes de delimitació, entre la platja de Bon Caponet i la cala de Rompetimons.

A banda, recordem que la regidoria d’Obres i Serveis abans de l’estiu també va fer actuacions per reparar els desperfectes del temporal Glòria, a les diferents platges del municipi com Pixavaques, l’Alguer, cala Pepo, cala Forn, Sant Jordi i cala Calafató. En totes elles, es van condicionar els serveis, les dutxes i el mobiliari urbà per deixar-les totalment practicables.

Tots aquests treballs, i sumant també l’obra actual al Port Pesquer per part de Ports de la Generalitat, suposen una inversió d’un alt valor econòmic per la millora del litoral calero. De fet, l’alcalde Jordi Gaseni ha concretat que «amb aquestes obres, l’Ametlla de Mar haurà aconseguit una inversió de més 4 milions d’euros per la millora de la façana del litoral calero, des de les platges fins als nostres ports».

Escolta l’entrevista sencera amb el regidor d’Obres i Serveis, Vicenç Llaó:

Comparteix