S’amplia en 500.000 euros l’ajut per la retirada d’amiant

Comparteix

El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya ha resolt aquest dilluns ampliar en 4,8 milions d’euros diferents línies de subvenció que havien estat publicades per a aquest 2020, entre elles la subvenció per a la retirada, en origen, de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant (uralita), amb mig milió d’euros.

D’aquesta manera, la convocatòria, oberta el passat mes de juliol, amplia el seu fons per poder abastar les peticions. De fet, hi ha temps per fer-ho fins al 30 de novembre o fins que s’acabi el pressupost, ja que es tracta d’una convocatòria per concurrència no competitiva, és a dir, que s’atén per ordre d’arribada de sol·licituds.

La subvenció la poden demanar propietaris de béns immobles que continguin elements d’amiant procedents de la construcció i que vulguin iniciar un procés de desamiantatge, i ho poden sol·licitar tant privats com ens públics. Degut a la demanda rebuda, des de l’Agència de Residus de Catalunya però, recomanen que els ens locals i les entitats sense ànim de lucre s’adhereixin a la futura convocatòria, de concurrència competitiva;  dirigida exclusivament a ells, deixant així més cabuda a aquest ajut als particulars, comunitats de veïns, empreses, entre d’altres.

Per obtenir l’ajut, els interessats han d’omplir la sol·licitud que trobaran al portal web de l’Agència de Residus de Catalunya.

Comparteix