El CSN comença a estudiar la sol·licitud per prorrogar l’explotació de Vandellòs II

Comparteix

Els responsables de la central nuclear han demanat l’autorització per poder operar fins al 2030.

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha començat a estudiar la sol·licitud per prorrogar el permís d’explotació de Vandellòs II fins al 2030. L’organisme regulador va mantenir la setmana passada reunions telemàtiques amb el titular de la central, l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV), per analitzar la sol·licitud.

Entre la documentació que el ple del CSN està valorant, hi ha l’estat de compliment de les condicions sobre seguretat nuclear i protecció radiològica, l’anàlisi de l’envelliment de la central o el grau d’experiència acumulat durant el permís d’operació actual, que finalitza aquest pròxim mes de juliol.

Per aquest motiu, el director general d’ANAV, José Antonio Gago, confia que la renovació per continuar operant durant deu anys Vandellòs II més estigui aprovada abans que expiri l’autorització en vigor. Un permís on s’especificaran quines condicions que haurà de seguir la central a partir d’ara.

Comparteix