Dos nous velers per fomentar la vela lleugera entre els més joves

Comparteix

L’Ametlla de Mar és un dels municipis catalans que compta amb el segell de Destinació de Turisme Esportiu en vela lleugera. Per promoure aquest esport nàutic entre els més joves, l’Àrea Municipal d’Esports ha comprat dos nous velers. Uns vaixells que estava previst estrenar aquesta primavera amb cursos adreçats als escolars.

L’adquisició dels velers forma part d’un projecte educatiu que pretén introduir la vela a primària, amb un mòdul esportiu a 5è; i a l’ESO, amb un crèdit de síntesi sobre la mar a 1r. La coordinadora de Turisme Esportiu, Tere Llambrich, comenta que les activitats previstes amb els centres han quedat suspesos a causa del coronavirus.

El model escollit és el RS Zest, un veler de nova generació pensat per l’aprenentatge en escoles de vela, que té una capacitat de fins a tres persones a bord. La compra s’ha fet gràcies a una subvenció de la Diputació de Tarragona. En el projecte també hi col·labora el CNAM cedint la seva flota, per tenir més vaixells de vela per navegar.

Comparteix