Les atencions del Servei d’Urgències Municipal van créixer l’any passat

Comparteix

El Servei d’Urgències Municipal (SUM) de l’Ametlla de Mar ha tancat el 2019 amb un increment de les atencions realitzades, arribant a les 925. Són una cinquantena més respecte a l’any 2018, a causa d’un major nombre de serveis urgents.

Un creixement que es va registrar durant els mesos de major afluència turística. Això sí, la majoria de requeriments van seguir sent fets per particulars. Per això, el coordinador del SUM, Alvaro Gaseni, afirma que és un servei consolidat a la població.

Per poder atendre aquestes urgències, el SUM disposa d’una ambulància d’última generació i d’un nou vehicle de rescat, estrenat durant el 2019. A més, també es va ampliar l’equip incorporant una infermera més a principis de l’any passat.

Per patologies, la que més destaca en nombre d’intervencions són les de traumatologia, seguides per les vagals. La majoria de persones ateses, un 60 %, corresponen al segment de la tercera edat. I quasi tots els serveis, un 85 %, es van fer en horari diürn.

Comparteix