Contes amb històries peculiars i un poemari lluminós guanyen els Premis Literaris

Oliveres i Nogueras, els dos guanyadors d'enguany dels Premis Literaris de l’Ametlla de Mar.
Comparteix

Ignasi Oliveres ha guanyat el Premi de Narrativa amb ‘Vencedors, vençuts i altres espècies’, mentre que Josep Maria Nogueras s’ha emportat el de Nit de Poesia amb ‘Tocar la llum’.

‘Vencedors, vençuts i altres espècies’ en narrativa i ‘Tocar la llum’ en poesia guanyen els Premis Literaris de l’Ametlla de Mar. L’entrega dels guardons d’enguany va tenir lloc dissabte, durant la Nit de Poesia al carrer que enguany va fer un repàs als deu anys de vida del recital, amb la fraternitat com a fil conductor.

Per una banda, Ignasi Oliveres ha guanyat el XXVII Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar amb un recull de contes d’històries curtes on es plantegen situacions peculiars i que té un to narratiu distret. L’autor explica que a ‘Vencedors, vençuts i altres espècies’ hi ha una gran diversitat de personatges que podem sentir molt propers.

D’altra banda, Josep Maria Nogueras s’ha emportat el X Premi Nit de Poesia al carrer amb un poemari, segons argumenta el jurat, capaç d’abrigar el lector en una reflexió engrescadora sobre els sentits de viure. El poeta comenta que aquesta obra aprofundeix en la idea de l’aposta per la vida.

Els premiats van rebre una dotació econòmica, de 1.000 euros per cadascú, i els seus treballs es publicaran a la col·lecció ‘Lo Marraco’ en narrativa o ‘La Suda’ en poesia, de l’editorial Pagès Editors. Els Premis Literaris estan convocats pel col·lectiu CalaCultura i la regidoria de Cultura de l’Ametlla de Mar.