La dona, protagonista del Dia de la Gent de Mar

La consellera Teresa Jordà amb la regidora Jani Brull i diverses organitzadores de la jornada.
Comparteix

La consellera de Pesca, Teresa Jordà, va inaugurar una jornada d’activitats marítimes destinades només a les dones, organitzada per l’Escola Nauticopesquera.

Amb l’objectiu d’incrementar el públic femení al sector marítim, l’Ametlla de Mar va celebrar aquest diumenge una jornada d’activitats d’iniciació a la mar. L’acte va servir per commemorar el Dia Internacional de la Gent de Mar que, precisament, estarà dedicat a les dones.

Feminitzar la mar és un dels reptes engegats pel govern català, dins l’Estratègia Marítima de Catalunya. Per això, l’Escola de Capacitació Nauticopesquera va organitzar una jornada d’activitats marítimes, adreçades exclusivament a les dones, perquè s’iniciessin en el món de la mar.

La consellera de Pesca, Teresa Jordà, va inaugurar ahir al matí la jornada participant d’un bateig de mar amb la goleta ‘Imar Primer’, navegant per la costa de l’Ametlla de Mar. Jordà va posar de manifest que, jornades com aquestes, serveixen per accentuar el rol de la dona en el sector.

Durant tot el dia, les dones interessades van poder practicar des de rem en muleta fins a vela lleugera, entre altres esports nàutics. A banda, també van poder visitar tallers sobre nusos, xarxes i cordam, o de pesca sostenible, vaixells i arts de pesca, a la zona de la Confraria de Pescadors.

Comparteix