Tècnics de medi ambient de tot Catalunya coneixen de primera mà la costa de l’Ametlla de Mar

Comparteix

Es tracta d’unes jornades que la Xarxa de Custòdia del Territori organitza anualment per donar a conèixer les zones d’alt interès natural de la població.

La Xarxa de Custòdia del Territori ha organitzat una sortida tècnica per visitar les llacunes litorals recuperades i conèixer com és l’acord de custòdia que l’Ajuntament ha signat amb Graëllsia per conservar l’Espai Natural del Cap de Santes Creus.

 L’inici de la jornada ha estat a les llacunes del Torrent de Pi, custodiades per Paisatges Vius, on s’ha desenvolupat un projecte de restauració i de reintroducció de samarucs, mitjançant el projecte SOS Samaruc. Els tècnics participants també han visitat la recentment restaurada llacuna del port natural de l’Estany. Guillem Mas és el director tècnic de l’entitat.

Des del mateix port de l’Estany s’ha fet un recorregut per les zones d’alt interès natural del Cap de Santes Creus. Aquest espai és també figura d’un acord de custòdia entre l’Ajuntament i el grup d’estudis ambientals Graëllsia, que promourà la seva conservació amb campanyes de voluntariat i d’educació ambiental. Eli Bonfill és la seva coordinadora de custòdia marina.

En total, prop d’una vintena de tècnics han participat, aquest dilluns, d’aquesta jornada mediambiental a la població. Entre ells, treballadors del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. La regidora de Medi Ambient, Maria Marsal, ha posat en valor l’interès que desperta l’Ametlla de Mar com a cas d’èxit en els acords de custòdia.

 

Escolta l’entrevista completa amb el director tècnic de Paisatges Vius, Guillem Mas, la coordinadora de custòdia marina, Eli Bonfill i la regidora de Medi Ambient, Maria Marsal:

Comparteix