Les praderies de posidònia de l’Ametlla de Mar registren una floració excepcional

Comparteix

S’han comptabilitzat un centenar de flors de posidònia fora del seu període de floració i a molt poca profunditat.

Oceanògrafes de l’empresa calera Plàncton han pogut comptabilitzar un centenar de flors fora del període de floració d’aquesta planta marina. A més, s’han localitzat a molt poca profunditat, un fet també poc habitual.

 Normalment, la posidònia floreix al desembre i no ara quan l’aigua encara té una temperatura més elevada. La sorpresa, però, va ser comptar fins a 92 flors a només dos metres de la superfície, quan normalment es localitzen a partir de sis metres de profunditat. La copropietària de Plàncton, Eli Bonfill, explica algunes característiques sobre aquesta floració.

La descoberta es va produir fa pocs dies, en una de les immersions habituals de Plàncton. Aquest passat de cap de setmana, un grup de biòlegs i oceanògrafs han practicat una sortida perquè poguessin veure-ho en primera persona. Tot i que aquest fet no es produeix cada any, la floració de la posidònia és habitual a les praderies de la costa calera.

Comparteix