Un estudi científic analitzarà la situació del peix blau mediterrani

Comparteix

L’objectiu d’aquesta recerca serà obtenir informació biològica i ecològica clau per donar suport a unes opcions de gestió sòlides.

Des de fa més de cinc anys, el sector del peix blau pateix una forta crisi de captures, especialment a la costa de Tarragona on ja s’ha cobrat sis embarcacions, quatre de les quals de l’Ametlla de Mar. Els pescadors fa temps que reclamen un estudi que determini les causes de la caiguda a mínims històrics de la sardina i seitó.

Enguany hi haurà resposta a les seves demandes. Dissabte es va presentar el projecte de l’estudi científic que analitzarà la situació de les poblacions de peix blau de tot el litoral mediterrani nord-occidental. L’objectiu d’aquesta recerca serà obtenir informació biològica i ecològica sobre les espècies en desaparició per elaborar un projecte de gestió efectiu.

Aquest estudi abastarà el litoral català, valencià i murcià, així com el golf de Lleó, i se centrarà en la sardina i el seitó. El director general de Pesca de la Generalitat, Sergi Tudela, apunta que l’informe servirà tant per saber quina és la situació d’aquestes espècies, com per establir una sèrie de mesures per la seva recuperació.

L’objectiu final és que s’acabi configurant un pla de cogestió que abasti tota l’àrea d’estudi científic. Els resultats i les conclusions de l’informe està previst que es publiquin a finals d’aquest 2018. Tudela explica que s’ha prioritzat en accelerar la realització de la recerca davant la fallida de les pesqueres al litoral català.

L’estudi estarà liderat per l’Institut de Ciències del Mar i l’Institut Espanyol d’Oceanografia, amb el finançament de la Comissió Europea, i el suport de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat. Entre els presents a la presentació, hi era el patró major de la Confraria de Pescadors Sant Pere, Miquel Brull.

Comparteix