Els caleros van reciclar 7 tones de roba usada l’any passat

Comparteix

Humana té sis contenidors per dipositar tèxtil utilitzat. Els beneficis de la reutilització es destinen a projectes de cooperació.

17 tones de roba utilitzada es van recuperar l’any passat a l’Ametlla de Mar, amb una finalitat social i ambiental. Les donacions als contenidors d’Humana igualen pràcticament les de 2016. Aquesta fundació reutilitza la roba recollida per generar recursos per a la cooperació en països africans, asiàtics i de Centreamèrica.

Tot i que les donacions representen un lleuger descens respecte a l’any anterior, es confirma la confiança de la ciutadania per un model de gestió del residu tèxtil amb finalitat social. L’objectiu és que la recollida selectiva de roba usada es consolidi com a part fonamental de la gestió de residus. Joan Carles Montes és tècnic d’Humana:

La roba procedeix dels sis contenidors d’Humana on es diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen i als quals aquesta fundació els dona una segona vida. A més dels valors en cooperació, les 17 tones recollides el 2017 al municipi representen un estalvi de 54 tones de CO₂ a l’atmosfera.

Comparteix