Sandra Zaragoza presidirà el Consell del Baix Ebre després del pacte d’ERC i el PDeCAT per apartar el PSC

Comparteix

L’encara president Enric Roig ha cessat del govern tots els consellers republicans i ha creat un nou equip només amb socialistes.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, ha cessat com a membres del govern comarcal tots els consellers del grup d’ERC i ha constituït un nou equip de govern només amb representants del PSC. Aquesta decisió l’ha pres després de l’acord entre ERC i el PDeCAT per governar conjuntament als Consells Comarcals del Baix Ebre i el Montsià.

Roig ha lamentat la decisió perquè va en contra del pacte que tenien amb ERC. Després que els republicans trenquessin els pactes que mantenien amb el PSC, les federacions a les Terres de l’Ebre d’ambdós partits han presentat el pacte amb la presència dels futurs candidats a la presidència.

En el cas del Baix Ebre és l’alcaldessa de Camarles, Sandra Zaragoza, del PDeCAT qui presidirà el Consell Comarcal. Per no interferir en la campanya electoral, la moció de censura a l’actual president, el socialista Enric Roig, es votarà el 27 de desembre. Zaragoza explica que es treballarà amb un pressupost ja aprovat i unes inversions fixades.

Republicans i demòcrates s’han repartit gairebé al 50% les conselleries i vicepresidències, respectant quin és el partit amb més vots per a la presidència. En aquest sentit, l’expresident comarcal i fins ara vicepresident, l’alcalde de l’Aldea Dani Andreu, continuarà ocupant aquest càrrec. Mentre no es produeix el relleu, els socialistes continuaran governant amb minoria.

Comparteix