Escoles Blaves acosta la mar als alumnes de secundària en un taller de mostreig científic a l’Estany Tort

Comparteix

El projecte, impulsat per l’empresa Plàncton, pretén introduir les ciències marines a diferents centres educatius de les Terres de l’Ebre.

La platja de l’Estany Tort es va transformar en un camp científic aquest dilluns. Dins del projecte Escoles Blaves, ideat per l’empresa calera Plàncton Divulgació i Serveis Marins, una seixantena d’alumnes d’instituts de l’Ametlla de Mar i Tortosa van fer un mostreig de diferents paràmetres oceanogràfics a la mateixa platja.

Aquesta és una de les activitats destinades als alumnes per tal d’apropar-los la mar i alhora introduir les ciències marines dins les aules. El mostreig es va dur a terme tal com ho faria un científic, per després analitzar els resultats de les investigacions. Una de les copropietàries de Plàncton, Eli Bonfill, explica algunes de les accions realitzades.

L’activitat va sorprendre a més d’un dels joves participants. Tant l’alumnat com el professorat han sortit amb més informació i assessorament sobre el món de la mar. Per això, podria utilitzar-se en més matèries com ara el Treball de Recerca. Ho comenta Josep Mateu, professor de Biologia de l’Institut Joaquim Bau.

El projecte Escoles Blaves finalitza aquest 2017 i la intenció es buscar més finançament per seguir endavant, sobretot perquè són els mateixos alumnes qui pensen que una formació més extensa sobre ciències marines a l’ESO seria molt positiu. Així ho comenta una alumna de l’Institut Candelera, Ariadna Neira.

El projecte es va engegar el passat mes de maig, amb l’aval del Departament d’Ensenyament, a vuit instituts de secundària de les Terres de l’Ebre. Durant aquest mesos, Plàncton ha format el professorat sobre ciència marina i també ha realitzat activitats de treball de camp amb els alumnes.

Comparteix