L’Ametlla de Mar és el municipi que més recicla del Baix Ebre

Comparteix

Un 46% dels residus generats l’any passat van ser reciclats selectivament. L’Agència de Residus de Catalunya vol reduir les xifres d’escombraries.

L’Ametlla de Mar continua sent el municipi del Baix Ebre que més recicla. L’any passat, el 46% dels residus generats a la població van ser dipositats selectivament. Les xifres augmenten, respecte a altres pobles de la comarca, per la quantitat de matèria verda que es recull a les urbanitzacions.

La recollida selectiva neta s’ha situat en un 33,3% a l’Ebre, per sobre de la mitjana catalana. Però el Baix Ebre és la comarca que registra un índex més baix, d’un 29,9%. «L’objectiu és arribar a un 50%», diu el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost.

La Cala és el municipi ebrenc amb més turisme i això repercuteix directament en més residus. Tot i que els grans productors reciclen cada cop millor, Tost demana un esforç més.

A les Terres de l’Ebre es van produir 88 mil tones de residus municipals, que equival a 1,33 kg/hab/dia. Una dada lleugerament per sota de la mitjana catalana.

Comparteix