El primer punt de recàrrega per vehicles elèctrics s’instal·la dalt del pàrquing

Comparteix

La regidoria de Medi Ambient continuarà treballant per col·locar-ne dos més al municipi. La posada en funcionament serà en les pròximes setmanes.

L’Ajuntament aposta per una mobilitat més sostenible. La regidoria de Medi Ambient ha instal·lat, aquesta setmana passada, una estació de recàrrega per a vehicles elèctrics al carrer Sant Joan, entre l’avinguda Batlle Josep Pijoan i el carrer Jacint Verdaguer. Aquest és el primer punt que hi ha en tot el terme municipal.

En un primer moment, hi havia previst instal·lar dos punts de recàrrega: una a l’entrada de la població i l’altra al carrer Cala Joanet ‘la Rambleta’, a través del Pla PIRVEC, una subvenció de la Generalitat. Degut a que la majoria dels diners han anat destinats a municipis més grans, l’Ametlla de Mar ha hagut de canviar el plantejament.

Finalment, gràcies al Pla Movea promogut per l’Estat, s’ha pogut instal·lar un punt de càrrega per a dos vehicles simultanis al carrer Sant Joan, una ubicació que tot i no ser la prioritària també estava plantejada en un inici, ja que es troba el pàrquing soterrat de les Escoles Velles.

La posada en marxa del punt serà en les pròximes setmanes, quan s’acabi de determinar com funcionarà. El pagament del punt de càrrega però s’efectuarà amb targeta i tindrà un cost simbòlic per hora, similar a una quota de zona blava. De cara a l’any vinent, hi ha la intenció de tornar-se a acollir a la subvenció de la Generalitat per poder col·locar més punts de recàrrega.

Comparteix