S’inicia el servei de vigilància, salvament i socorrisme de Creu Roja a cinc platges caleres

Comparteix

El servei funcionarà fins al 31 d’agost, en horari d’11 h del matí a 19 h de la tarda, tots els dies de la setmana.

En marxa el servei de vigilància i socorrisme a les principals platges caleres que s’allargarà fins al pròxim 31 d’agost. El servei, que va a càrrec de Creu Roja, funciona en horari d’11 h del matí a 19 h de la tarda, tots els dies de la setmana. La cobertura d’aquest servei és a cinc platges del municipi.

Les platges de l’Alguer, Pixavaques, Sant Jordi, Cala Forn i Cala Calafató disposen, a partir d’aquest dilluns, del servei de vigilància, salvament i socorrisme de Creu Roja. De fet, aquestes són les que més afluència de visitants tenen.

El dispositiu està format per 17 efectius qualificats en tasques d’emergència i infermeria, a més d’una embarcació de Salvament Marítim amb patró i mariner per poder socórrer a la resta de la costa. A banda, Creu Roja disposa d’una cadira amfíbia a Pixavaques, material d’assistència sanitària en primers auxilis i una furgoneta.

Des de l’entitat s’insisteix als usuaris en fer cas de les banderes de senyalització i les indicacions dels socorristes, i sobretot del perill de patir lesions greus que comporta el llançament al mar des de punts elevats del roquer. Així ho remarca l’administrativa de la Creu Roja de l’Ametlla de Mar, Pilar Lopez.

Enguany, el servei ha sortit licitat i es coordina, com als anys anteriors, amb el Servei d’Urgències Municipal (SUM).

Comparteix