Les barques d’arrossegament tornen a pescar després de dos mesos i mig de veda

Comparteix

L’activitat de l’arrossegament de l’Ametlla de Mar es va aturarel 15 d’abril i aquest dilluns, les disset embarcacions han tornat a sortir a pescar.

Al voltant de les 6.30 h del matí, les disset barques del sector de l’arrossegament del port de l’Ametlla de Mar han sortit a pescar, després de dos mesos i mig d’aturada biològica. També ho han fet la resta d’embarcacions del sector del nord de la província de Tarragona -l’Ampolla, Cambrils, Tarragona i Torredembarra-, mentre que les de la Ràpita i Les Cases d’Alcanar inicien aquest dilluns la veda.

Els pescadors caleros de l’arrossegament van aturar l’activitat el 15 d’abril per complir així amb la veda, tal com ja es va fent des de fa dos anys.

Des de la Confraria, valoren molt positivament aquesta aturada que serveix per recuperar caladors i espècies. De fet, el patró de la Confraria de Pescadors Sant Pere, Miquel Brull, preveu una campanya positiva i explica que enguany, fins i tot, els pescadors volien fer més dies d’aturada, ja que creuen que la veda és imprescindible.

Com és habitual, l’aturada biològica serà compensada econòmicament a través dels ajuts dels Fons Europeu Marítim de la Pesca i de l’Aqüicultura (FEMPA), de cara a finals d’any.

Comparteix