S’instal·la un aparcabicis i un kit de reparació de bicis que vol conscienciar i fer visible la violència de gènere

Comparteix

L’equipament està situat a l’Oficina de Turisme.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha habilitat un aparcament de bicicletes, que inclou una estació de reparació de bicicletes, al costat de l’Oficina de Turisme. L’acció, a banda de facilitar als ciutadans la utilització de la bicicleta i fomentar-ne el seu ús, pretén conscienciar contra la violència de gènere amb un cartell que informa sobre què fer en cas d’abús o violació.

L’equipament, d’ús lliure i gratuït, consisteix en 5 zones d’aparcament de bicis i en un tòtem que ofereix un kit de reparacions bàsiques per ajudar a la seguretat de l’ús de la bicicleta: guants de nitril, esprai, pegats, claus hexagonals, clau Allen i clau anglesa, bomba d’aire, alicates, tornavisos i una palanca.

L’acció, impulsada per la regidoria d’Igualtat, ha estat finançada a través d’una subvenció que l’Estat ofereix als municipis perquè desenvolupin accions contra la violència de gènere. És per això que en el tòtem trobem una retolació que sensibilitza sobre el tema, informant sobre què fer en cas d’abús o violació.

La regidora d’Igualtat, Ma José Castellano, remarca que l’objectiu principal és fer visible la violència de gènere.

A banda d’aquesta instal·lació, la subvenció també permet finançar uns fulletons informatius sobre el tema que es distribuiran per tot el municipi, el punt lila de Candelera i la xerrada sobre la menopausa de la Dra. Jiménez.

Comparteix