La Guàrdia Civil de l’Ametlla de Mar va intervenir prop de mitja tona de llentiscle

Comparteix

Aquesta activitat clandestina, genera milions d’euros en economia submergida.

El llentiscle va ser detectat de manera fortuïta mentre era transportat en una furgoneta; el conductor no va poder acreditar l’autorització per a la recollida de l’arbust.

Durant una patrulla habitual de les realitzades per agents especialistes fiscals de l’Ametlla de Mar, va ser detectada una furgoneta que circulava per la N-340 que va cridar l’atenció de la patrulla, ja que a simple vista es podia observar que portava una càrrega amb un pes excessiu.

A fi de comprovar quin material era transportat en el vehicle, es va procedir a donar l’alt al mateix i es va inspeccionar l’interior de la furgoneta, on es va trobar una quantitat considerable d’arbust llentiscle (pistacea lentiscus).

En comprovar que el conductor no aportava cap mena d’autorització, ni donava explicacions clares d’on havia recol·lectat les plantes, els agents van optar per intervenir tota la càrrega i formalitzar denúncia als Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat als Terres de l’Ebre.

Amb posterioritat, tot el material intervingut es va lliurar a la Deixalleria Municipal de l’Ametlla de Mar, on després del seu pesatge es va comprovar que la furgoneta transportava 480 kg d’arbust llentiscle, deixant-ho en el lloc per a la seva destrucció.

El llentiscle és una planta silvestre que creix en els boscos de Catalunya, té un fruit vermell que conserva l’olor durant bastant temps i una fulla verda perenne que aguanta sense caure’s llargs períodes.

Aquesta activitat clandestina, genera milions d’euros en economia submergida, està molt demandat en el mercat floral, per a fer rams decoratius o corones funeràries, sent també utilitzat en el sector farmacèutic per a fer cosmètics, productes d’ortodòncia o complements alimentosos, tenint com a grans consumidors als països del centre i nord d’Europa.

Comparteix