A l’Ametlla de Mar, el PSC s’imposa per set vots a Junts en les eleccions europees

Comparteix

La participació va ser del 37,32%.

Amb la temuda abstenció com a protagonista, el PSC es va imposar a nivell local a les Eleccions al Parlament Europeu. Els socialistes van superar per només set vots a la candidatura de Junts a l’Ametlla de Mar. A Catalunya, victòria del PSC i a l’estat espanyol, del PP, una tònica generalitzada dels populars a nivell europeu.

Victòria del PSC en la cita electoral d’aquest diumenge a l’Ametlla de Mar. La participació previsiblement fluixa es va aturar a la nostra localitat en un 37,32%, és a dir, van votar 1.822 persones de les 4.882 que ho podien fer. Una participació molt més baixa que a Catalunya del 43,5% i d’Espanya del 49,2%. La participació a l’Ametlla de Mar va caure en gairebé 30 punts respecte a les de 2019, tot i que cal tenir en compte que en aquella ocasió, les eleccions europees es van celebrar el mateix dia que les municipals, fet que a l’Ametlla de Mar va provocar una participació del 67%.

Pel que fa als resultats, el PSC va ser la llista més votada a l’Ametlla de Mar amb 443 vots, set vots més que Junts que en va aconseguir 436. En tercera posició va quedar ERC que va sumar 388 vots, mentre que el Partit Popular amb 221 vots va quedar a la quarta posició.

Seguidament, els 98 vots de Vox, 53 dels Comuns i els 51 de Podem.

La victòria del PSC significa un canvi important a la població, recordant que a les europees de 2019 la victòria fou per a ERC (amb 1.100 vots) per davant de Junts (1.048 vots) i amb el PSC a la tercera posició i molt lluny d’ells (amb 339 vots).

També es poden fer altres lectures. La municipal indica que entre els partits de l’equip de govern, PSC i Junts han assumit el 48,69% dels vots davant del 21,49% d’ERC, tot i que cal tenir en compte que Entesa per la Cala no participava en aquestes eleccions.

També la lectura independentista local, que entre les candidatures de Junts i ERC van sumar el 45,64% dels vots, molt lluny del 68,69% de fa cinc anys.

Quant al balanç que en fan els líders locals dels partits polítics, el portaveu de PP, Adrià Figueres, recorda que els vots del PP s’han aconseguit tot i no fer campanya a la població durant aquestes eleccions.

Per la seva part, el portaveu d’ERC, Jordi Gaseni, destaca el paper dels republicans en els barris del nucli urbà de l’Ametlla de Mar.

Per la seva part, la portaveu de Junts, Eva del Amo, fa una lectura global dels resultats i destaca el paper dels partits a l’equip de govern municipal.

El portaveu de PSC, Xavier de la Fuente, destaca la victòria i el paper dels socialistes a l’Ametlla de Mar i a Catalunya.

Quant als resultats en altres àmbits, els populars es van imposar a Europa obtenint 184 eurodiputats del total dels 720 diputats escollits, el que equival al 26,3%, mentre que els Socialdemòcrates es queden amb 135 escons i el 18,8%.

En l’àmbit de l’estat espanyol, victòria del PP amb 22 dels 61 eurodiputats que escollien a Espanya, per davant dels 20 escons del PSC. Vox amb 6 escons va ser la tercera força més votada, mentre que la coalició d’ERC, Bildu i BNG va aconseguir-ne 3, els mateixos que Sumar i SALF. Podemos es queda amb 2 escons i Junts i el PNB amb un.

Quant a Catalunya, el PSC va ser la força més votada amb el 30,6% dels vots, per davant de Junts amb el 18,00% i ERC amb el 14,8%. El PP es va quedar amb el 13,8%, Vox amb el 6,2%, Podem amb el 4,6% per davant dels Comuns que van assolir el 4,3% i finalment destacable el 2,8% de S’ha acabat.

Comparteix