Diumenge 2 de juny tornen les catifes de Corpus

Comparteix

Aquest any s’ha pres la decisió de reduir el nombre de carrers que s’engalanaran amb les catifes per manca de voluntaris.

Coincidint amb la celebració religiosa del Corpus Christi, l’Ametlla de Mar tornarà a viure la manifestació popular de les catifes de Corpus, tot i que aquest any, per la manca de voluntaris, s’ha hagut d’escurçar el recorregut floral.

Com tot activitat que sorgeix de la voluntat del poble, depèn de la voluntat del mateix poble. Des de l’any 1986 amb el primer altar confeccionat a la cruïlla del carrer Andreu Llambrich amb Llibertat, aquesta voluntat va fer que cada any anessin afegint-se trams de carrers engalanats. En els darrers anys, la manca de voluntaris ha fet que s’hagi completat el recorregut amb moltes dificultats i aquest any s’ha pres la decisió de reduir el nombre de carrers que s’engalanaran amb les catifes.

L’objectiu és aprofitar els voluntaris i els recursos per donar el lluïment que es mereix a un recorregut més curt, amb la voluntat de no cremar la gent que hi col·labora cada any, ja que molts dels que ho van iniciar, o ja no estan entre nosaltres o s’han fet grans i no s’ha produït un relleu generacional. Damià Llaó és el gerent de l’Àrea Municipal de Turisme.

Des de fa uns anys que l’Àrea de Turisme dona una subvenció als alumnes de 2n d’ESO de l’institut Candelera per tal que aportin el seu gra de sorra amb la confecció dels dibuixos i els dissenys i també amb la seva presència la nit de dissabte, que és quan es confeccionen les catifes, però el relleu generacional no s’ha produït.

Això farà que es reestructurin els carrers engalanats, destacant també l’atractiu que suposa pels visitants poder participar de la confecció de les catifes, tal com explica Tere Llambrich, una de les catifaires.

Aquest any el recorregut sortirà de la plaça de l’Església fins al carrer Bruc com és habitual, girarà pel carrer Andreu Llambrich fins a empalmar amb la Plaça Nova a la qual es donarà tota la volta fins a enllaçar amb el carrer Prim i d’allí al carrer Bruc fins a la plaça de l’Església. Aquest any també es farà un mural a l’interior de la Plaça Nova.

Per tant, els trams del carrer Andreu Llambrich des del carrer Sant Joan, el carrer Llibertat i el Pau Casals fins a la Plaça Nova, no lluiran catifes, tot i que si veuran passar la processó del Santíssim Sagrament, ja que des de la parròquia s’ha informat que la processó, que s’iniciarà a les 19 h, just després de la missa que és a les 18 h, seguirà el recorregut tradicional, hi hagi o no hi hagi catifes.

Comparteix