La nova Biblioteca Municipal obrirà al setembre

Comparteix

A hores d’ara, encara queden pendents de finalitzar algunes qüestions de seguretat, de personal i tràmits administratius.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar té la intenció d’obrir al públic la nova Biblioteca Municipal al mes de setembre coincidint amb l’inici del nou curs escolar. A hores d’ara, encara queden pendents de finalitzar algunes qüestions de seguretat, de personal i tràmits administratius.

L’alcaldessa de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, Eva del Amo, ha fet públiques les previsions d’obertura de la nova biblioteca municipal, la qual podria començar a donar servei el pròxim mes de setembre.

Fins al setembre, l’Ajuntament ha de finalitzar alguns aspectes pendents entre els quals es troba com a més important, l’habilitació d’un dipòsit d’aigua de 12 m3 i una bomba que subministri la suficient pressió al sistema de mànegues d’emergència en cas d’incendi, donat que la pressió del sistema municipal d’aigua potable és insuficient. Aquesta actuació junt amb algunes millores d’enllumenat i condicionament de l’entorn, suposaran una despesa addicional de 49.000 €.

A més, queda pendent el procés de legalització de l’ascensor interior i que la companyia elèctrica tramiti la llicència definitiva de l’escomesa de llum.

Cal afegir que l’Ajuntament té previst la convocatòria d’una plaça d’auxiliar de biblioteca que incorpori una tercera persona a la biblioteca. Tot i que serien necessàries cinc places laborals per cobrir les necessitats del nou equipament, de moment s’obrirà amb tres treballadors. Eva del Amo és l’alcaldessa de l’Ametlla de Mar.

Des de l’actual equip de govern també s’ha lamentat que l’anterior govern elimines la calefacció i l’aire condicionat del projecte per poder quadrar el pressupost de l’obra, la qual cosa farà que quan s’obri la biblioteca al setembre, no disposi de climatització.

L’obra de la biblioteca municipal, amb una superfície aproximada de 1.000 m2 dividits en dues plantes i ubicada al Parc del Bon Repòs, ha tingut un cost de 960.363 € dels quals l’Ajuntament n’ha assumit 354.741 €. La resta s’ha finançat amb dues subvencions, una de la Diputació de Tarragona a través del PAM de 208.622 € i una altra de la Generalitat de Catalunya de 400.000 €.

A més, l’Ajuntament ja està finalitzant la instal·lació del mobiliari i la maquinària informàtica, la qual ha tingut un cost de 112.530 € que es finançarà amb dues subvencions més, una de 97.545 € de la Generalitat i la resta amb càrrec a una subvenció de la Diputació de Tarragona.

Comparteix