Constituït el Consell Esportiu Consultiu de l’Ametlla de Mar

Comparteix

Entre els objectius del CECAM hi ha els de fomentar la participació ciutadana, de les entitats esportives, dels centres d’ensenyament, dels centres de sociosanitaris i d’altres entitats vinculades en els assumptes municipals relacionats amb l’activitat física, l’exercici físic i l’esport a L’Ametlla de Mar.

Dijous passat a la tarda es va presentar i constituir el Consell Esportiu Consultiu de l’Ametlla de Mar en un acte celebrat a la Sala d’Actes de l’Ajuntament en presència de l’alcaldessa Eva del Amo, el regidor d’Esports, Madeo Comes i els representants d’entitats esportives, centres educatius i de salut.

Segons van explicar des de l’Àrea Municipal d’Esports, impulsora de la iniciativa, el CECAM ha de ser un òrgan de comunicació i de treball consultiu, cooperatiu, obert, participatiu, democràtic i divers fonamentat en el debat, l’escolta activa i l’empatia bidireccional del teixit d’entitats, persones i administracions que constitueixen, promouen, influeixen i fan possible una activitat física i un esport local de qualitat al municipi.

El CECAM vol esdevenir un òrgan local de referència territorial de comunicació bidireccional entre l’administració local i els agents, col·laboradors i facilitadors de l’àmbit de l’activitat física i l’esport, generador de sinergies i aliances estratègiques que optimitzin la projecció, assoliment i consolidació d’un municipi actiu, on l’activitat física i l’esport esdevinguin un valor afegit de rellevància a nivell social, formatiu, saludable, competitiu, turístic i econòmic.

Entre els objectius del CECAM hi ha els de fomentar la participació ciutadana, de les entitats esportives, dels centres d’ensenyament, dels centres de sociosanitaris i d’altres entitats vinculades en els assumptes municipals relacionats amb l’activitat física, l’exercici físic i l’esport a L’Ametlla de Mar.

També assessorar l’Ajuntament de L’Ametlla de Mar en aquells aspectes que fan referència a les polítiques esportives i a les seves necessitats en activitats, serveis i infraestructures.

Una de les tasques del CECAM ha de ser visibilitzar i promoure la tasca de les entitats que ofereixen serveis fisicoesportius a la població, donar suport a les mateixes i programar i coordinar l’ús dels espais públics locals d’ús fisicoesportiu per a la seva optimització. Madeo Comes és el regidor d’Esports.

Promoure l’assessorament, la formació i la col·laboració necessària per a optimitzar els serveis fisicoesportius del municipi des de la seguretat, la qualitat i el compliance.
Entre els aspectes més destacats hi ha les comissions de treball, que estaran formades per quatre branques que seran transversals entre elles, Esport educatiu i formatiu, Esport d’oci i turisme, Esport salut i benestar i per últim, Esport de competició, rendiment i projecció.

Comparteix