L’Ametlla de Mar es prepara per viure les XIII Jornades de la Tonyina Roja del Mediterrani

Comparteix

L’Agenda gastronòmica de l’Ametlla de Mar enceta aquest cap de setmana una de les activitats més multitudinàries de l’any amb l’inici de les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja del Mediterrani, les quals arriben a la 13a edició i amb l’objectiu de donar a conèixer aquest preuat producte de quilòmetre zero tan lligat a la població.

Des d’aquest divendres dia 26 fins al diumenge dia 5 de maig, dotze restaurants de la localitat oferiran les seves propostes gastronòmiques amb menús que tindran la tonyina com a protagonista. Els preus dels menús oscil·len entre els 45 i els 82 € i inclouen una gran diversitat de maneres de consumir la tonyina, des de referents de la cuina japonesa com el tataki o el sashimi, passant pels tàrtars i els carpaccios, les referències a la cuina marinera com els marmitakos o el butxi o creacions més atrevides complementades amb arrossos i fideus.

María José Castellano és la regidora de Turisme i Comerç de l’Ametlla de Mar.

Els menús es podran degustar als restaurants Bandarra, el Molí dels Avis, la Cuadra, la Subhasta de l’Estany, la Subhasta Espai Gastronòmic, les Veles, Meleta de Romer, Mestral, No Stress, Pica Pica, el Pescador i la Serra.

Aquest any s’afegeix a la celebració una nova activitat, la 1a Tuna Cooking Expert Serafi que des d’aquest divendres i fins al dimarts dia 30, davant dels seus establiments del carrer Pau Casals, oferirà show cookings amb cuiners reconeguts com Tomàs Also, Gerard Felicidad i Marc Anton.

Les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja del Mediterrani tenen el seu punt més àlgid aquest cap de setmana, ja que durant dissabte dia 27 i diumenge dia 28 d’abril, el port de la Cala acollirà la Diada de la Tonyina Roja amb diverses degustacions i concerts musicals.

Comparteix