L’Ajuntament qüestiona la inclusió de l’Ametlla de Mar en la llista de zones per limitar el preu del lloguer

Comparteix

El Govern de la Generalitat ha decidit afegir 131 municipis a la llista de zones tensionades on es podrà limitar el preu del lloguer, segons va anunciar dilluns la consellera de Territori, Ester Capella. Territori ha iniciat els tràmits per afegir aquestes localitats, entre les que hi ha l’Ametlla de Mar.

Entre els 131 municipis nous hi ha l’Ametlla der Mar, però també l’Ampolla, l’Aldea, Deltebre, Mora d’Ebre, Sant Jaume d’Enveja, Ulldecona, La Sénia, Santa Bàrbara o Alcanar que s’afegeixen a Tortosa, Amposta i Roquetes que ja havien entrat en la llista inicial de les altres 140 zones tenses ja en vigor. Així, en total Catalunya comptarà amb 271 localitats on es podrà aplicar el topall dels lloguers, una mesura que cobrirà una zona on viuen més de 7 milions de persones, el 90% de la població.

El govern confia que aquesta mesura, que respon als canvis del mercat de l’habitatge i a la tendència alcista del preu del lloguer experimentat els últims mesos, sigui efectiva aquest mes de juliol.

Des de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, l’alcaldessa Eva del Amo ha demanat prudència i ha criticat la falta d’informació i la vulneració de l’autonomia local, a més del desconeixien previ de la decisió. Segons l’alcaldessa aquesta mesura pot abocar els propietaris al mercat negre.

L’ampliació afecta els municipis de més de 2.000 habitants i que compleixen algun dels requisits que marca la Llei estatal pel dret a l’habitatge: que les persones o famílies dediquin més del 30% dels seus ingressos a pagar el lloguer o la hipoteca, incloses les despeses i subministraments bàsics; i que el preu de lloguer o de compra dels habitatges hagi experimentat en els darrers cinc anys un increment acumulat d’almenys 3 punts per sobre de l’IPC.

Comparteix