Els malalts de Parkinson continuen reclamant més atenció en tots els àmbits

Comparteix

El proper 11 d’abril es celebrarà el Dia Mundial del Parkinson, una jornada que, com cada any, l’Associació del Parkinson de les Terres de l’Ebre aprofitarà per donar la màxima visibilitat a la seva tasca de divulgació i treball.

Des de l’Associació es continua treballant per reivindicar més atenció i estudis sanitaris amb una malaltia degenerativa i que encara no té cura. La mateixa entitat continua oferint els serveis de fisioteràpia, musicoteràpia, logopèdia, psicologia, treball social, suport a familiars i assessorament en tràmits i documentació.

Un dels temés cabdals és l’obertura d’un centre terapèutic a l’Ametlla de Mar que s’ubicarà al Casal dels Avis, una gestió que l’associació té molt avançada i que s’espera que sigui una realitat en els propers mesos, i de cara a l’any vinent s’espera que es pugui obrir un altre centre a Amposta.

A més, una de les últimes novetats ha estat la introducció del tennis taula com a activitat per millorar el nivell de vida de les persones amb Parkinson, i en aquest context ja s’han realitzat alguns campionats a nivell local però també se’n està organitzant un a nivell nacional. Pepa Martín és la presidenta de l’Associació del Parkinson de les Terres de l’Ebre.

Una altra de les activitats que està funcionant molt bé per donar visibilitat a la feina de l’associació són les xerrades sobre la malaltia del Parkinson a les escoles de les Terres de l’Ebre, amb més de deu xerrades durant el darrer any.

Comparteix