Les residències privades reclamen una millora dels salaris i de les condicions laborals

Comparteix

Les residències privades de Catalunya, entre les quals es troba la residència l’Onada de l’Ametlla de Mar, continuen demanant una millora de les condicions laborals i dels salaris, per tal d’equiparar-se amb les residències públiques.

La recent convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya ha paralitzat tots els progressos que s’havien fet al sector per tal d’aconseguir unes millores que es venen demanant des de fa anys, ja que la diferència salarial entre els convenis de les residències públiques i les de gestió privada continua sent d’un 40%.

A banda d’això també es reclama la millora de les condicions laborals, fent especial referència a les jornades laborals que han d’afrontar al sector privat.

El Govern de la Generalitat es va comprometre l’any 2020 a aprovar, en el termini de quatre anys, un escenari de recursos plurianual que permetés tendir progressivament a l’equiparació de les condicions laborals del professionals de la xarxa concertada de serveis socials d’atenció a la dependència amb les de la resta de personal de la xarxa de serveis socials de gestió directa, però aquestes mesures encara no han arribat. Marta Navarro és la directora de la residència l’Onada de l’Ametlla de Mar.

Des de la residència l’Onada, aquest matí a partir de les 11h es farà la lectura d’un comunicat amb totes les demandes que reclama el sector.

Comparteix