L’aplicació mèdica “Doctomatic” es posa en marxa a l’Ametlla de Mar

Comparteix

L’empresa “Doctomatic” implantarà el seu producte d’atenció mèdica a distància al municipi, convertint-se en projecte pioner a Catalunya.

Aquesta aplicació consisteix en monitoritzar pacients a distància, i en aquest cas a l’Ametlla de Mar es realitzarà el seguiment de pacients amb hipertensió o diabetis tipus 2. El pacient, amb el seu propi aparell de tensió o de glicèmia, farà la foto del resultat que li surt en pantalla al seu aparell i l’aplicació “Doctomatic” transformarà la foto mitjançant intel·ligència artificial, en dades que arriben al seu metge o infermer. Al nostre municipi, primerament s’implantarà el sistema al SUM i després s’instal·larà també al CAP. Maria José Castellano és la regidora de Salut de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

Quan els paràmetres surten del normal s’activarà una alerta per posar-se en contacte amb el pacient i gestionar qualsevol incidència amb l’atenció del SUM i en comunicació constant amb el CAP per veure si es pot resoldre a domicili o cal fer un trasllat a un centre mèdic. Com a servei d’urgències permetrà, per exemple, abans d’arribar al domicili tenir unes dades molt valuoses per tal d’encaminar millor l’actuació i sobretot donar tranquil·litat als usuaris que viuen en llocs apartats com ara finques rústiques o urbanitzacions o gent gran que viu sola.

Després de guanyar el concurs “Que vivan los pueblos”, de la telefònica Yoigo, l’empresa ha decidit posar el punt de partida del seu projecte a l’Ametlla de Mar. A més, això suposarà un impacte mediàtic, ja que alguns dels pacients que s’hi adheriran rebran un seguiment per part dels mitjans de comunicació nacionals. Carmen Ríos és la fundadora i directora general de “Doctomatic”.

Properament des del SUM es farà una crida a tots els usuaris que pateixin alguna de les dues patologies i que s’hi vulguin adherir.

Comparteix